YENİ FİKİR HABER

PREGLED PROBLEMA BEGUNCEV /UVOD(Neslihan TOPÇU/makale yarışmasında 3. olan eser)

15-09-2017

PREGLED PROBLEMA BEGUNCEV  /UVOD

PREGLED PROBLEMA BEGUNCEV  /UVOD

Vdanašnjem problemu beguncev prihaja v začetku najpomembnejših problemov. Učinek je še bolj povečal v zadnjih letih. Begunec kot pravna opredelitev, za 60 let tam čeprav je sledil vzporedno pot v zgodovino priseljevanja in begunca zgodovinskega odločbe. (Yüksel, 2013) Tuja zemlja od zatiranja in preganjanja zaradi ljudi, ki bežijo pred zaščito, je nekdanji dogodek človeške zgodovine. (Palabiyik in Koç 2011 : 325) pa s svojo večji vpliv starosti, regionalna težava begunca preneha so dobila globalne razsežnosti.

Opredelitev beguncev in sorodnih pojmov

Z pridobili popularnost spet pojem begunca, priseljevanja in azila ohlapne koncepte začel uporabljati še posebej. Vendar pa so koncepti se razlikujejo med seboj, čeprav z malo odtenkom. Zato je vprašanje predvsem izrazil vem, kaj ti pojmi so pomembni za boljše razumevanje.

migracije; gospodarskih, socialnih in političnih razlogov, posamezniki ali skupnosti iz ene države v drugo državo, drugo uvrstitev v stanovanjskem območju, namesto da bi šel na delo, promet, je izseljevanje opredeljena kot priseljevanja. (TDK, 2017) lahko migracije pojavljajo kot so lahko posledica izbiri nujen pogoj.

priseljenci; in zajema materialno in socialno stanje izboljšalo tako sebe in svoje družine oseb, ki se selijo v drugo državo ali regijo, da bi se povečala pričakovanja prihodnjih in družinske člane. (Vardar, 2015) V glavnem, država, ne zato, ker se je bal razlogov ne želi stranke, kot so izobraževanje in delo razlogi, ki so opredeljeni kot ljudje, ki zapustijo. (Vardar, 2015)

Race, v skladu s protokolom iz leta 1967 o statusu beguncev, vere, narodnosti, zaradi posebnega članstva v družbeni skupini ali političnega prepričanja je državljan, ker se boji razlogov ne želi, da stranke, ki se nahajajo izven države in ne izkoristiti zaščite te države, ali do tega strahu noče izkoristiti; ali kabina ali državljanstvo, in da taki dogodki so posledica, da so zunaj države stalnega prebivališča, če že ne morejo vrniti tam, ali po vrnitvi zaradi tega strahu, vidimo, da so očitne dve razlike med tanımlanır.mültec in priseljencev kot vsako posamezno beguncev.Prvič, vzroki migracij poteka na zahtevo migrantov, beguncev, migracije zaradi socialne, politične, ekonomske verjetno realizirani izvirajo iz zahtevnih okoljskih dejavnikov.Drugič, migranti še naprej koristi od zaščite države, katere državljani so.

Opredelitev beguncev predstavlja razliko v turški pravni sistem. Protokol iz leta 1967 z isto definicijo begunca, prvi stavek "Glede na dogodke, ki se pojavljajo v Evropi ...« začne. Kot lahko tukaj razumemo tudi iz Evrope, je znan kot begunci. Ta razlika "prosilci za azil" razkriva koncept. To ni begunci neevropski in prosilci za azil. Begunci, da imajo status begunca, in ta vloga se uporablja za guvernerja se bo odločila za notranje ministrstvo. Če povzamemo statusa begunca tujca zakonito sprejeto hkrati izrazil prosilci za azil, status begunca preučiti, zato mu pomeni ljudje, če začasno zaščito. (Türkoğlu, 2011: 104), na primer, Irak, Iran, kot obiskovalcev iz Sirije.

Vzroki za begunske problematike

Problem beguncev, obstaja veliko razlogov za to. Weiner jih je zbrala v okviru petih poglavjih. Prvi od teh, meddržavnih vojn so. Vojna je zaskrbljen, nekateri sektorji raje selijo v varnejše kraje. Še posebej v 20. stoletju, je bogato obdobje v smislu meddržavnih vojne. (Türkoğlu, 2011: 105) in v tem obdobju se je število beguncev znatno povečalo. (Türkoğlu, 2011: 105), se nahaja v drugem kot etničnih konfliktov. Etnični konflikti dve vrsti livable. Najprej je doživela etnične spore med etnične skupine s centrom. Drugi je še en konflikt etnična skupina Or, ki jo vidim takšno stanje mučili. Tretji razlog, konflikti so civilisti. razred ali ideološki razlogi so vzrok konflikta. Daje državljanov pred državljani, ki se borijo proti deželne vlade. To se izvede z oboroženim spopadom v organizacijah borijo. Četrtič, gre represivnih in avtoritarnih režimov. V Nemčiji, Hitler, Mussolini v Italiji, Franco v Španiji, Mao na Kitajskem, na Kubi, Castro je danes, če Asada v Siriji, in veliko ljudi, ki so prispeli v začetku vseh zatiralskih režimov izven njih vidi migracije kot vrata za izhod v sili. Peta, naravne nesreče in okoljski problemi so. To je še posebej problem, ki se pojavljajo z globalizacijo. Torej, kaj je dejanski vzrok ali vzroki gibanja beguncev v zadnjem času? Ste razvrstijo ali vstopi v to klasifikacijo? Pretok beguncev v zadnjih letih, da odgovori na ta vprašanja, je koristno, da živijo na to, kar je prišlo v državi.

Veliko ljudi iz Iraka po zalivski vojni se je pojavljajo 90. zgrinjali v Turčijo. z okoli 260.000 prebivalcev v procesu begunskega Şırnak enaka celotni populaciji v nekaj dneh; 175.000 Hakkâri, kjer živi tudi več kot 200.000 beguncev gosti (Topol, 2013: 437). V letu 2001, ki se začne selitev v ZDA je iz Afganistana ob vstopu v Afganistanu olmuştur.2012 leto od začetka večini sosednjih držav, Pakistana in 2,664,436 afganistanskih beguncev v Iranu in državljani, vključno z osebami z begunskih podobnih situacijah ima. (Güler, 2013: 110) na začetku državljanske vojne v Siriji se nadaljuje tudi danes z veliko pretoka beguncev, ki se je začela v letu 2011. V januarju 2016, podpredsednik vlade Yalçın Akdoğan "v biometrični sistem za registracijo, da je 2 milijona 541.000 Sircev v Turčiji," je dejal.

Večina beguncev tokov razvidno, da ko smo nedavnih dogodkov se je začela, da se pojavljajo v in okoli bližnjem vzhodu. To pomeni, da je napaka samo en razlog, da bi poskušali razložiti. Saj je odvisna od številnih med seboj povezanih razlogov. Najprej opozoriti na naslednje; Tam so običajno na začetku represivnih režimov držav, kjer je mehanizem za upravljanje gibanja beguncev. Prvi je najbolj temeljni razlog je pomanjkanje demokracije v represivnih režimov okolju. Obstaja sistem, ki sili ljudi, da so pripravljeni za urejanje namesto samoupravljanja. To seveda povzroča notranje konflikte. Ti spori se lahko spori, ki vključujejo zunanje pooblastila tudi izven boja proti civilnemu režimu. Represivni režimi vodi do pojava terorističnih organizacij. Teroristične organizacije se lahko na podlagi vere ali narodnosti. Tokrat v moči represivnih režimov za organizacije, ki je najprimernejši obdobja.

Treba je razumeti, tukaj je, da je vzrokov za težave beguncev; tako zatiralski vlade in notranji konflikti in vojaške intervencije v drugih državah, ki temelji na napadu terorističnih organizacij. Najnovejši primer je tisto, kar se je zgodilo v Siriji je v našem obrazu z vso realnostjo.

Dogodki na bližnjem vzhodu, je rezultat moči represivnih režimov. Toda poleg deleža njihovega načrta igre, ki ga kapitalistične države v tej regiji in je prevelika, da bi zanikal.

Kaj lahko storimo?

Begunci geografsko kot njihovi ciljni državi, raje svoje tesne države (Türkoğlu, 2011: 109). Zanimivo je, da je razvitost ciljni državi prihaja po geografski bližini (Türkoğlu, 2011: 109). Tako na Bližnjem vzhodu in v Aziji po selitvi krize v Afriki, ne neposredno v Evropi, je varno v bližnje države.Turčija je med prvimi državami, ki so raje v zvezi s tem.Poleg tega je tudi velik faktor, da je enostaven prehod v Evropo (Khan in Dincer, 2013: 37). Do sedaj, prehod za priseljence Turčiji v zadnjih 10 letih, razen če je gospodarska in socialna pozitiven zagon rasti ter Sirsko humanitarna prikazano v kriznem obdobju razmišlja je predstava še posebej začeli postala ciljna država za priseljence iz bližnjega vzhoda in Afrike (Khan in Dincer, 2013: 37). v resnici, mnogi Afričani prišel v Turčiji v upanju, da izseliti v evropske ideje spreminjajo v Turčiji je znano, da začne padati (Khan in Dincer, 2013: 37). Vendar pa moramo vedeti, da to ni le problem Turčije ali problem na Bližnjem vzhodu.Vpliv begunske krize se širi po vsem svetu.Torej, to je problem, da poskrbimo za vse svetovne države.

V prvi za preprečevanje kriz in kriz, preden se pojavijo, gospodarska pomoč državam, ki bi lahko povzročile krizo, mednarodnega sodelovanja, kot so dvostranske pogovore ... je treba sprejeti ukrepe.Neke vrste ukrepov, ki jih je treba sprejeti, preden se pojavi glavni problem.Če begunska kriza pojavi,ne posameznik ali regionalno,naj gre na globalni rešitvi.Vse države, mednarodne organizacije in celo nadnacionalne organizacije bi morale zagotoviti tudi podporo za nevesto nad krizo.Toda na tej točki se soočamo z naslednjim vprašanjem.Države za rešitev nastale krize je celo poskušal zaščititi svoje koristi.Na primer, Agencija EU Border Security za razširitev mandata FRONTEX in ustvariti EUROSUR za izboljšanje varnosti na mejah (Toprakseven, 2013: 14). Osnovni cilj brezpilotnih letal nepravilna migracijskih gibanj, sateliti in za identifikacijo v zgodnejši fazi s pomočjo sistemov za nočno opazovanje in člani povečati izmenjavo informacij med agencijo FRONTEX z drugimi državami in opisal kot za izboljšanje operativnega sodelovanja med nacionalnimi obmejnih enot (Topraksev, 2013: 14). to, kakor tudi brani sistemske zahteve EUROSER zaslugi številnih priseljencev bi se znebili življenja in pomemben udarec za hit kriminalnih združb prisotne v dejavnosti trgovine z ljudmi predlaga (Topraksev da, 2013: 14). kot lahko vidimo, v resnici, ki prikazuje prednosti beguncev v ospredju, se šteje za varnost meja Evrope.Malo verjetno je, da preseže krizo beguncev s tem koraku.

Druga rešitev, so razpravljali.Na primer, evropska pogajanja, je zelo pomemben korak k rešitvi, da bi sodelovanje Evrope in Turčije.Vendar je treba resno vzajemnih obljube držati za pridobitev učinkovitosti.Pada na obeh straneh, ne da bi vplivali političnega diskurza je treba storiti.

Druga begunska kriza izkušnje s končno rešitvijo, Turčije predlagani "varnih območij" je pot do ustvarjanja.Zahvaljujoč varovanega območja v državi in tako bo lažje, da se vrnete na mesto pri reševanju problema.

Ni vse rešitve, ne glede na interese, ki prihajajo skupaj od države, da bi prišli na vrh begunske krize temelji na realnih korakih. Kjer na milijone ljudi še vedno brez strehe nad glavo, na milijone ljudi je izgubilo življenje, ko se bori za življenje, v upanju, notranjost da vleči tihotapljenjem ljudi vadedilerek ne ustreza človeštvo molčati spričo realnosti, glede na bolečine v očeh. Znanost in tehnologija v zelo napredno in močno obogatila svet pusti pri miru z usodo beguncev ni obnašanje človeka vreden. (Palabiyik in Koç, 2011: 333)

VIRI

1.      Güler, A. (2013). Uluslararası Mülteci Rejimi: Afganistan Örneği Üzerinden Bir Rejim Etkinliği Analizi. Uluslararası İlişkiler, 9 (36), 101-127.

2.      Karaca S. ve Dinçer O.B. (2013). Genişleyen ve Derinleşen Kriz: Suriyeli Mülteciler. Analist, 3 (34), 28-37.

3.      Kavak, G. (2013). Birinci Körfez Savaşı Sonrası Irak’tan Türkiye’ye Göç ve Sonuçları. II. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bildiriler Kitabı, 2 (2), 435-444.

4.      Palabıyık,A. ve Koç,Y. (2011). Zorunlu Göç ve Fakirliğin Diğer Adı: Mülteciliğin Dünya’da ve Türkiye’deki Gelişimi (2004 – 2007). 3 Şubat 2017, http://eecon.info/papers/314.pdf

5.      Toprakseven, C. (2013). Ölüm İle Yaşam Arasında Akdeniz’de Bitmeyen Göçmen Dramı. Analist,3 (34), 13-16.

6.      Türkoğlu, O. (2011). Mülteciler ve Ulusal/Uluslararası Güvenlik, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, XXX (2), 101-118.

7.      Vardar, N. (08 Eylül 2015). Mülteci, Göçmen, Sığınmacı Arasındaki Farklar?. 20.01.2017, http://bianet.org/bianet/bianet/167434-multeci-gocmen-siginmaci-arasindaki-farklar

8.      Yüksel, O. (21 Haziran 2013). Mülteci Kavramı ve Mülteciliğin Tarihi. 20.01.2017, http://politikakademi.org/2013/06/multeci-kavrami-ve-multeciligin-tarihi/

9.      (http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.58949876e8f521.57559585, 03.02.2017).

 

 

Etiketler:
YENİ FİKİR HABER
BAŞ YAZI / Mesut TUNA
İdareci mütevâzi olursa millî ve yerlidir
YENİFİKİR HABER YAZARLARI
Mesut MEZKİT
Doğu Türkistan’da da zulüm var!
Mehmet M. TURAN
İzmir Marşı çalıntı mı?
Gönül ŞAHİN MEZKİT
Gönül İnsanı Olmak Zor
Davut TÜRKKAN
Türk Eğitim Sistemine Yeni Bir Yaklaşım
AKADEMİK MAKALELER / YENİFİKİR DERGİSİ
Ziraat Yük. Müh. Mesut MEZKİT
Bilgi Çağında Bilgisiz, İrfansız Ve Tefekkürsüz Bir Toplum İnşâ Etmek
Prof. Dr. Feyzullah EROĞLU
Göktürklerde Yönetim Düşüncesi
Yrd. Doç. Dr. İsa ÇELİK
Manisa Kentinde Tarihi Turizm
S.Faruk GÖNCÜOĞLU
Herkesin Bir Kapısı Vardır Ki, Bu Kapının da zili Çalınacaktır
Prof. Dr. Celaleddin SERİNKAN
DENİZLİ DERSHANECİLİK SEKTÖRÜNDE MİCHAEL PORTER’IN REKABET GÜÇLERİ ARAŞTIRMASI


Yeni fikir SAM
AYDIN AYDIN

Başa Dön